# Print

## A. Prior to the lesson:

1. Arrange students into groups. Each group needs at least ONE person who has a mobile device.

2. If their phone camera doesn't automatically detect and decode QR codes, ask students to

• Bring these devices into the lesson.

4. Cut them out and place them around your class / school.

## B. The lesson:

1. Give each group a clipboard and a piece of paper so they can write down the decoded questions and their answers to them.

2. Explain to the students that the codes are hidden around the school. Each team will get ONE point for each question they correctly decode and copy down onto their sheet, and a further TWO points if they can then provide the correct answer and write this down underneath the question.

3. Away they go! The winner is the first team to return with the most correct answers in the time available. This could be within a lesson, or during a lunchbreak, or even over several days!

## C. TIPS / OTHER IDEAS

4. A detailed case study in how to set up a successful QR Scavenger Hunt using this tool can be found here.

### Question

1. 349+827+638=1814
2. 436-258=178
3. 87x5=435
4. 84÷14=6
5. What is the missing number 336+_______=984648
6. 349-_______=127?222
7. 68x27=1836
8. 192÷__________=1216
9. 421+876+_______=1590293
10. 815-________=377438
11. 43x_______=51612
12. 256÷________=832
13. Harry has 128 ewes, in the first week of lambing Harry has 74 lambs born. On the second week of lambing Harry has 89 lambs born. How many sheep does Harry now have?291
14. Harry is a clumsy shepherd, and has lost 79 sheep from his flock of 138. How many sheep does Harry have left?59
15. Last year Harry had 123 sheep. Harry has had a good year with lambing and now has three times as many. How many sheep does Harry now have?369
16. How many 7cm pieces of ribbon can you cut from a ribbon that is 35cm long?5
17. Evie has started a new job. In her first week she earnt £245, in her second week she earnt £147, her third week was £356. The total for the month was £1073. How much did Evie earn in week 4?325
18. Emily has £128 less in her bank account then Matthew. Matthew has £476 in his bank. How much does Emily have in her bank?348
19. Lucy has 72 CD’s which fit onto three racks. How many CD’s are on each rack?24
20. Father Christmas tells his elves to pack the presents into sacks of 16. How many sacks will the elves need for 1152 presents?72

### Maths hard: QR Challenge

Question 1 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 2 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 3 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 4 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 5 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 6 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 7 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 8 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 9 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 10 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 11 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 12 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 13 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 14 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 15 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 16 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 17 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 18 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 19 (of 20)

### Maths hard: QR Challenge

Question 20 (of 20)