PREMIUM LOGIN

ClassTools Premium membership gives access to all templates, no advertisements, personal branding and other benefits!

 Username: Password: Submit Cancel Not a member? JOIN NOW!

# Print

## A. Prior to the lesson:

1. Arrange students into groups. Each group needs at least ONE person who has a mobile device.

2. If their phone camera doesn't automatically detect and decode QR codes, ask students to

• Download a QR reader (e.g. I-Nigma | NeoReader | Kaywa) onto their mobile devices
• Bring these devices into the lesson.

4. Cut them out and place them around your class / school.

## B. The lesson:

1. Give each group a clipboard and a piece of paper so they can write down the decoded questions and their answers to them.

2. Explain to the students that the codes are hidden around the school. Each team will get ONE point for each question they correctly decode and copy down onto their sheet, and a further TWO points if they can then provide the correct answer and write this down underneath the question.

3. Away they go! The winner is the first team to return with the most correct answers in the time available. This could be within a lesson, or during a lunchbreak, or even over several days!

## C. TIPS / OTHER IDEAS

4. A detailed case study in how to set up a successful QR Scavenger Hunt using this tool can be found here.

### Answer

1. Estimate- round to nearest tens 30 + 62 =30+60=90
2. Solve 30 + 62 =92
3. Estimate- round to nearest tens 68 + 21 =70+20=90
4. Solve 68 + 21 =89
5. Estimate- round to nearest tens 35 - 12 =40-10=30
6. Solve 35 - 12 =23
7. Estimate- round to the nearest tens 125 - 111 = 130-110=20
8. Solve 125 - 111 =14
9. Solve- Mrs. Polzine has 18 rocks.Mr. Polzine has 15 rocks.How many more rocks does Mrs. Polzine have? 3 more rocks
10. Solve- The trip meter on Mrs. Polzine's car read 61 miles.After her trip it read 95.How many miles did Mrs. Polzine drive? 34 miles
11. Solve- Mrs. Polzine ran for 25 minutes on Monday and 30 minutes on Tuesday. How many minutes did she run in all? 55 minutes
12. Solve- The temperature outside was 25 degrees in the afternoon.By bedtime it had dropped 21 degrees. What temperature was it at bedtime? 4 degrees
13. Write the fact family for 6,3,9 6+3=9, 3+6=9, 9-3+6, 9-6=3
14. Write down 3 odd numbers. answers vary
15. Write down 3 even number. answers vary

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 1 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 2 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 3 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 4 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 5 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 6 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 7 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 8 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 9 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 10 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 11 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 12 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 13 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 14 (of 15)

### Math- Unit 2 Review: QR Challenge

Question 15 (of 15)