 # Print

### Create a New QuizEdit this quizView a Sample QuizDetailed Case StudySearch the ArchiveFeedback ## A. Prior to the lesson:

1. Arrange students into groups. Each group needs at least ONE person who has a mobile device.

2. If their phone camera doesn't automatically detect and decode QR codes, ask students to

• Bring these devices into the lesson.

4. Cut them out and place them around your class / school.

## B. The lesson:

1. Give each group a clipboard and a piece of paper so they can write down the decoded questions and their answers to them.

2. Explain to the students that the codes are hidden around the school. Each team will get ONE point for each question they correctly decode and copy down onto their sheet, and a further TWO points if they can then provide the correct answer and write this down underneath the question.

3. Away they go! The winner is the first team to return with the most correct answers in the time available. This could be within a lesson, or during a lunchbreak, or even over several days!

## C. TIPS / OTHER IDEAS

4. A detailed case study in how to set up a successful QR Scavenger Hunt using this tool can be found here.

### Question

1. What do I need to add to 36 to make 100? 64
2. How many metres in a 1/4 of 1 kilometre? 250m
3. What is 1 less than 4950? 4949
4. 32+8 = 40
5. What is 135 cm in metres? 1.35m
6. An angle of less than 90 degrees is called acute
7. How many right angles are there in 1 whole complete turn? 4
8. What do you call a shape with 6 sides? hexagon
9. 13 + 19 + 11 = 43
10. Each person in a group of 3 has 2 flags. How many flags are there in 2 groups 12
11. 4 x 8 = 32
12. How many minutes in 2 and a half hours? 150
13. 36-18 = 18
14. 8 x 5 = 4 x ____ 10
15. What fraction of a week is one day? 1/7
16. What is the 10th month of the year? October
17. Write one thousand five hundred and five in digits. 1505
18. Write one half as a decimal. 0.5
19. ____ ÷ 8 = 10 80
20. Each car has 4 tyres. How many tyres do 6 cars have? 24
21. Ian was 12 in 2008. What year was he born in? 1996
22. A train left a station at 9.55am. It took 1 hour and 10 minutes to reach the next station. At what time did it arrive? 11.05am ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 1 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 2 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 3 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 4 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 5 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 6 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 7 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 8 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 9 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 10 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 11 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 12 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 13 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 14 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 15 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 16 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 17 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 18 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 19 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 20 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 21 (of 22) ### Year 4 Maths Aps Quiz: QR Challenge Question 22 (of 22)